Pileće tortilje sa cimetom na roštilju
Sastojci:
- 2 komada pilećih prsa
- 1 limun
- 1 kašičica sušenog ili svežeg origana
- 1 češanj belog luka
- prstohvat cimeta
- 1 kašika biljnog ulja
- 3 kašike grčkog jogurta
- 1 kašika majoneza
- ¼ crvene paprike
- 1 zelena salata „Little Gem“
- 4 tortilje
- so
Priprema:
- Stavite pileće trake u činiju. Na meso narendajte malo limunove korice, pa dodajte limunov sok.
- Dodajte so, origano, beli luk, cimet i ulje. Dobro promešajte, pokrijte i ostavite da se ohladi sat vremena, ne duže.
- Zagrejte roštilj.
- Trake pecite na roštilju po nekoliko minuta sa svake strane.
- Jogurt pomešajte sa majonezom.
- Zagrejte tortilje na roštilju jedan minut, a zatim ih prebacite u tanjire i svaku premažite sa ½ kašike mešavine jogurta i majoneza.
- Stavite pileće trake na tortilje, a zatim sipajte preostali jogurt i pospite sitno iseckanu crvenu papriku i zelenu salatu.
- Uvijte tortilje i spremne su za jelo.